Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.
Novinka Fairtrade Bio

Bezkofeinová káva Peru Rodríguez de Mendoza Bio Fairtrade

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
114 Kč 114 Kč 114 Kč 114 Kč 114 Kč 114 Kč 225 Kč 225 Kč 225 Kč 225 Kč 225 Kč 225 Kč 535 Kč 535 Kč 535 Kč 535 Kč 535 Kč 535 Kč 1 055 Kč 1 055 Kč 1 055 Kč 1 055 Kč 1 055 Kč 1 055 Kč od 114 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: bezkofeinová káva
Káva pochází: z Peru, oblast provincie Rodríguez de Mendoza
Fairtradoví pěstitelé: družstvo Asociación de Productores de Cafés Orgánicos y Cafes Especiales de Amazonas (APROCOYCE)
kávu pražíme: středně, vhodné pro všechny způsoby přípravy
Odrůdy: Catimor, Typica, Caturra, Pache, zpracované promytou metodou
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

0400_EA_FB_pripravy na web-ESPRESSO_S

Tuto bezkofeinovou kávu pražíme tmavěji, tudíž si ji vychutnáte především jako espresso.

0400_EA_FB_pripravy na web-MOKA_S

Vhodné použití je také v moka konvičce či jako turecká káva připravovaná v džezvě. Kávu namelte až těsně před použitím (jemně na espresso a tureckou kávu, středně hrubě do moka konvičky), díky tomu v kávě daleko výrazněji ucítíte její aromata a chutě.

 

Způsob Odstranění kofeinu z kávy

Káva byla zbavena kofeinu tzv. švýcarským vodním procesem. Základem je výluh zelené kávy, tedy roztok obsahující ve vodě rozpustné složky, ze kterého byl odstraněn kofein pomocí uhlíkových filtrů. Do výluhu jsou poté namáčena nová zrna zelené kávy. Z těch se do roztoku uvolňují molekuly kofeinu. Ostatní látky v kávových zrnech zůstávají. Jakmile roztok obsahuje vysokou koncentraci kofeinu, je přefiltrován a opět použit k odstranění dalšího kofeinu ze zrn. Jedná se o nepřetržitý proces, který trvá 8–10 hodin, dokud není kofein zcela odstraněn.

 

Pěstitelé a původ

Peruánská oblast Amazonas hraničící s Ekvádorem je známá hustými pralesy, Andským pohořím a starověkými památkami. V jihovýchodní části této oblasti se nachází provincie Rodrígeuz de Mendoza vyhlášená úrodnou půdou. Klima poskytuje skvělé podmínky pro pěstování kávy. Místní pěstitelé se sdružují v asociaci Asociación de Productores de Cafés Orgánicos y Cafes Especiales de Amazonas (APROCOYCE). Díky sdružení můžou vylepšovat kvalitu své produkce a mají lepší přístup ke službám jako technická pomoc či finanční podpora. 

 

peru bezkofeinova kava_1 peru bezkofeinova kava_2

 

Členové APROCOYCE pěstují více kávových odrůd, jejichž různorodost je dobrá pro genetickou diverzitu. Hlavními odrůdami jsou Catimor, Typica, Caturra a Pache.

 

peru bezkofeinova kava_3 peru bezkofeinova kava_4

 

Káva se pěstuje ve stínu, kávové třešně se po sběru třídí, poté zůstávají ve fermentačních nádobách po dobu 12 až 16 hodin. Následně se znovu promývají a suší na slunci. Po vytřídění podle velikosti, kvality a chuti jsou připraveny na export.

 

peru bezkofeinova kava peru bezkofeinova kava_6 


Fotky: https://partner.fairtradecertified.org/profile/aprocoyce-amazonas  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: