Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.
Novinka

Cascara Costa Rica, Hacienda Sonora

Osvěžující čaj ze sušených kávových třešní s ovocnou chutí a s vysokým obsahem minerálů, vitamínů a antioxidantů.

  • Zvolte variantuSklademSkladem
217 Kč 870 Kč od 217 Kč
  • Hmotnost
Kategorie: Dárkové sety
 

CO JE CASCARA

Cascara, nebo také kávový čaj, je vedlejším produktem zpracování kávových třešní. Cáscara znamená ve španělštině slupka, skořápka nebo lusk – z jejich sušených slupek si můžete připravit lahodný nápoj. Ten je dokonce starší než samotná káva připravená z upražených kávových zrn. 

Cascara se pyšní vysokým obsahem minerálů, vitamínů a antioxidantů, navíc působí protizánětlivě, posiluje imunitní systém a chrání proti depresím. Bývá považována za superpotravinu. 

 

Cascara

 

Příprava

Na 1 litr nápoje použijte 50 g cascary, zalijte ji vodou o teplotě zhruba 93 a nechte louhovat až 10 minut (záleží na tom, jak intenzivní chuť si oblíbíte). Následně slijte a čaj z kávových třešní je na světě.

 

Vynikající chuť kávového čaje

Cascara sice pochází z kávovníku, přesto toho s kávovou chutí nemá příliš společného. Její svěží chuť je spíše ovocná, připomíná chutě čaje rooibos, šípku, ibišku, manga anebo třešní. Kávový čaj můžete obohatit přidáním medu, zázvoru, skořice, anebo si z cascary připravit cold brew.

 

Jaká je naše cascara?

Naše cascara pochází z kostarické haciendy Sonora ležící na úpatí sopky Poas. Rodina Guardia se zde pěstování kávy věnuje již padesát let, využívají přitom 100 % obnovitelné energie. Kávovníky zde rostou na 45 hektarech půdy. Stromy nedotčené džungle poskytují kávovníkům příjemný stín a zároveň je vyživují padajícím listím. Zbytek zaujímá divoká vegetace a cukrová třtina, která se zda pěstuje už 150 let. 

Kávové třešně se zde na farmě sbírají ručně, po sklizni jsou omyty a sušeny vcelku, přičemž se často otáčejí. Po usušení se dva měsíce skladují, pak jsou umlety. Sušené slupky se pečlivě vytřídí a vzniká z nich cascara.

 

Nadmořská výška: 1200 - 1300 m n. m.

Původ kávy: Costa Rica, Hacienda Sonora – region Alajuela

Odrůda kávy: Cascara z Coffea Arabica 

Období sklizně: říjen - březen

Zpracování: suchou metodou

 

 

Skladování: Skladujte na tmavém a suchém místě. 

 


Zdroj: https://sucafina.com/na/offerings/hacienda-sonora-cascara  

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: