Novinka Fairtrade Bio

Espresso classic Nicaragua Matagalpa Bio Fairtrade

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
95 Kč 95 Kč 95 Kč 95 Kč 95 Kč 95 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 450 Kč 870 Kč od 95 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: káva pro přípravu espressa
Káva pochází: z Nicaragui, oblasti Matagalpa
Fairtradoví pěstitelé: Asociace La Central de Cooperativas Cafetaleras del Norte (CECOCAFEN)
Kávu pražíme: tmavě, vhodné pro přípravu espressa
Odrůdy: Bourbon, Typica, Caturrai, zpracovány promytou metodou
Charakteristika: mléčná čokoláda, med, karamel
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

0400_EA_FB_pripravy na web-ESPRESSO_S

Nicaraguu pražíme tmavě pro přípravu pákového espressa. Abychom ze zrn dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7–9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.

Pokud se stane, že je káva nakyslá, namelte zrna jemněji (prodlouží se doba extrakce). V případě přílišné hořkosti naopak zvyšte hrubost mletí (čas extrakce se zkrátí).

 

pěstitelé A PŮVOD

Asociace La Central de Cooperativas Cafetaleras del Norte (zkráceně CECOCAFEN) byla založena v roce 1997. V současnosti zastupuje přibližně 2 600 rodin farmářů sdružených ve dvanácti družstvech a vyváží více než 100 kontejnerů kávy ročně.

Základem úspěchu asociace CECOCAFEN je zaměření na tři základní prvky: produkci kvalitní kávy, vytváření programů pro ekologické postupy a poskytování příležitostí pro integrovaný rozvoj komunit svých členů. Tyto prvky se v praxi vzájemně posilují.

Asociace zajišťuje svým členům hodnocení kvality a podporu odborných pracovníků v závodě SolCafé pro neustálé zlepšování postupů zpracování. Kontrola kvality začíná u farmářů, zvláštní pozornost je věnována výběru sklizně, praní, třídění a počátečnímu sušení na slunci.

cecocafen-gallery6  cecocafen-gallery3

Asociace podporuje rozvoj místních komunit, např. prostřednictvím iniciativy pro ekoturistiku, programu mikropůjček pro ženy-podnikatelky, stipendií na vzdělávání dětí a mládeže od základní až po univerzitní úroveň a mnoha společenskými a kulturními aktivitami.

cecocafen-gallery2  cecocafen-gallery5



Káva pochází z hor Matagalpa, proslulých bohatými sopečnými půdami, vysokými nadmořskými výškami a vlhkým tropickým podnebím, které poskytují skvělé podmínky k produkci vysoce kvalitních káv s jedinečnými chuťovými profily.


Fotografie: https://coopcoffees.coop/cecocafen/

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.