Espresso classic Nicaragua Nueva Segovia Bio Fairtrade
Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Nikaraguu pražíme tmavě pro přípravu pákového espressa. Abychom ze zrn dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7–9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.
Pokud se stane, že je káva nakyslá, namelte zrna jemněji (prodlouží se doba extrakce). V případě přílišné hořkosti naopak zvyšte hrubost mletí (čas extrakce se zkrátí).
pěstitelé A PŮVOD
Káva pochází z vysokohorské oblasti Nueva Segovia obklopené lesy, vodopády a kopci a pěstuje se v nadmořské výšce 950 - 1350 metrů.
V družstvu Flor de Cafe kávu pěstují podle vlastních zavedených norem, kdy už samotný svoz kávy prochází kontrolou kvality, aby bylo zajištěno, že vozidlo použité k rozvozu kávy, stejně jako použité koše a pytle, jsou čisté. Svoz kávy se provádí ještě týž den, aby se zabránilo ztrátě její hmotnosti a nechtěné/neřízené fermentaci. Veškerá produkce kávy shromážděná drobnými pěstiteli je převezena do sběrných středisek družstva a následně přepravena k sušení, aby bylo dosaženo maximálně 12% a minimálně 10% vlhkosti kávy pro skladování a dosažení požadované kvality.
Kvalitní služby a udržitelnost
Družstvo Flor de Cafe se zavazuje podporovat své členy technickou pomocí, zvyšovat úroveň produkce a zlepšovat udržitelnost jejich výrobních jednotek. Poskytuje školení rodinám, které se věnují pěstování kávy zaměřené na péči o životní prostředí, zavádění ekologické certifikace a standardů Fairtrade a dobré zemědělské praxe.
Pěstitelům jsou pravidelně dodávány zařízení na zbavování dužniny (tzv. mycí linky) a sušící boxy k promytému zpracování kávy. Flor de Cafe poskytuje podporu i v dalších oblastech mimo zpracování kávy, například prostřednictvím stipendií pro děti z komunit pěstitelů kávy s nízkými příjmy a dodávkami školních pomůcek a sportovního vybavení do venkovských škol v obci Murra.
O sdružení
Flor de Cafe je zemědělské družstvo založené v roce 1996, které má v současnosti více než 1 500 členů. Vizí družstva je poskytovat svým členům, pěstitelům kávy, kvalitní služby, jako je školení, vzdělávání a sdílení zkušeností ze sociální a environmentální praxe.
Zdroj: https://www.interamericancoffee.com/nicaragua-flor-de-cafe-fair-trade-organic/
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.