BIO Fairtrade Congo, Lake Kivu#2
Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Kávu, kterou si okamžitě zamilujete, můžete použít na jakoukoliv přípravu. V espressu můžete najít sladkost divokých višní v kombinaci se slanou lékořicí. V ostatních přípravách můžete cítit černý rybíz a květiny. Kávu těsně před použitím namelte na hrubost dle zvolené přípravy a vychutnejte při tom velmi intenzivní ovocné aroma.
ZAJÍMAVOSTI
Pěstitelem kávy je družstvo SOPACDI (Solidarité Paysanne pour la Promotion des Actions Café et Développement Intégral) nacházející se v ideálních podmínkách pro pěstování kvalitní arabiky. Občanská válka v Kongu však donutila mnohé farmáře uprchnout do bezpečí. Ti, kteří nemohli odejít, zůstali vinou zničené infrastruktury a nefunkčního trhu odkázáni na příjmy z pašování sklizené kávy. Dnes tvoří přibližně 20 procent členů družstva ženy, často vdovy po farmářích utopených při pašování kávy přes jezero Kivu do Rwandy.
PŮVOD
Tato vysoce kvalitní arabika pochází z oblasti kolem jezera Kivu 2 ve východním Kongu a roste v nadmořské výšce 1 460 - 2 000 m. n. m. Je zpracována promytou metodou kombinovanou se sušením na slunci. Botanická varieta je bourbon a její odnože. Hlavní sklizeň probíhá od března do června.
SOPACDI nedávno obdrželo certifikaci Fairtrade i bio. Družstevníci usilují o obnovu krajiny a udržitelné hospodaření. Snaží se zmírňovat půdní erozi, vysazují nové rostliny kávovníku z vlastních pěstitelských školek. Farmáři navštěvují workshopy, na kterých je agronomové seznamují se zásadami organického kompostování a mulčování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .