Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.
Novinka Fairtrade Bio

Espresso classic Colombia Nariño Bio Fairtrade

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
108 Kč 108 Kč 108 Kč 108 Kč 108 Kč 108 Kč 212 Kč 212 Kč 212 Kč 212 Kč 212 Kč 212 Kč 504 Kč 504 Kč 504 Kč 504 Kč 504 Kč 504 Kč 992 Kč 992 Kč 992 Kč 992 Kč 992 Kč 992 Kč od 108 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: Férová káva
Káva pochází: z Kolumbie regionu La Union, Nariňo
Fairtradoví pěstitelé: sdružení Fundación Agraria y Ambiental Para el Desarrollo Sostentible (FUDAM)
Kávu pražíme: tmavě, vhodné pro přípravu espressa
Odrůdy: Caturra, Castillo, Colombia byly zpracovány promytou metodou
Charakteristika: mléčná čokoláda, kávové třešně a heřmánek
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

0400_EA_FB_pripravy na web-ESPRESSO_S

Tuto jedinečnou kávu z Kolumbie pražíme na dva způsoby, v této kategorii tmavě pro přípravu kávy jako espressa. Abychom ze zrn dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7-9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.

Pokud se stane, že je káva nakyslá, namelte zrna jemněji (prodlouží se doba extrakce). V případě přílišné hořkosti naopak zvyšte hrubost mletí (čas extrakce se zkrátí).

 

pěstitelé a původ 

Sdružení Fundación Agraria y Ambiental Para el Desarrollo Sostentible (FUDAM) čítá 300 členů ekologicky certifikovaných pěstitelů (jsou rovněž certifikováni organizací Rainforest Alliance). Toto sdružení bylo založeno v roce 2000 pouhými sedmi pěstiteli, které spojovala vize udržitelného zemědělství a ochrany životního prostředí. Skupina drobných pěstitelů žije v obci La Unión v kolumbijské oblasti Nariño a poblíž ní, kde se terén výrazně liší od jiných oblastí pěstování kávy. Specifické přírodní podmínky, dostatek slunce a srážek, sopečná půda a poloha farem tak dodávají kávě její přirozenou a unikátní chuť.

 

Fudam  

 

Vypěstováno ženami a bez chemie

Tato výjimečná káva je produkována především pěstitelkami – členkami sdružení FUDAM, které zastává principy udržitelnosti. Sdružení dává přednost ekologickému pěstování bez používání chemických přípravků. „Toto jsou hodnoty, které vyznáváme, a způsob života, který žijeme,“ vysvětlil vedoucí družstva. 

 

woman%20coffee%20farmer cafeimportscolombiafudamsammiller-10

 

Sběr, sušení a zpracování

Kávu sbírají pěstitelé během dne a odpoledne ji zbavují slupek, kávu obvykle fermentují 16 až 24 hodin. Káva je obvykle před sušením dvakrát anebo třikrát promývána. Suší se převážně na slunci v malých „casa elbas“, sušičkách se zatahovací střechou, díky nimž je káva chráněná před deštěm a vysokými teplotami. Mezi další účinné metody sušení kávy patří i mechanické či parabolické sušičky. Mechanické sušení zabere mezi 25 až 40 hodinami, zatímco ostatní metody sušení můžou trvat až 15 dní.

 

cafeimportscolombiafudamsammiller-11 cafeimportscolombiafudamsammiller-15


Zdroj: www.cafeimports.com

Fotky: www.cafeimports.com, www.canva.com   

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: