Espresso classic Colombia Sierra Nevada Bio Fairtrade
Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Tuto jedinečnou kávu z Kolumbie pražíme na dva způsoby, v této kategorii tmavě pro přípravu kávy jako espressa. Abychom ze zrn dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7-9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.
Pokud se stane, že je káva nakyslá, namelte zrna jemněji (prodlouží se doba extrakce). V případě přílišné hořkosti naopak zvyšte hrubost mletí (čas extrakce se zkrátí).
Pěstitelé a původ
Družstvo ASOANEI tvoří domorodí a další drobní pěstitelé kávy z oblasti Sierra Nevada de Santa Marta a Serrania del Perija. Tvoří ho více než 800 domorodých rodin, patřících ke čtyřem etnikům – Arhuacos, Koguis, Wiwas a Kankuamos, kteří spolu s malými farmáři sdílí celostní pohled na lesy, řeky, hory a ochranu zvířat. Skrze ochranu přírodních zdrojů se zasazují o zlepšení života a zachování dědictví předků. Produkce a prodej kávy se tak děje v kontextu harmonie a respektu k Matce Zemi a umožňuje nabízet kávu excelentní kvality do celého světa.
Pěstování a sběr
Káva odrůd Caturra, Colombia, Típica a Castillo je pěstovaná v nadmořské výšce od 1000 – 1700 metrů, při teplotách mezi 18 až 26 stupni Celsia. Je zpracovávaná promytou metodou a sušená přímo na slunci. Sklizeň probíhá od září do března.
O sdružení
Družstvo ASOANEI založila v roce 1996 Aurora Izquierdo s cílem budovat programy ekologického zemědělství v regionu. Ekologicky vypěstovanou kávu s certifikací Fairtrade družstvo nabízí od roku 2010. Fairtradové příspěvky pěstitelům pomáhají zdokonalovat technologické vybavení a poskytují vzdělávání, díky kterému mohou neustále vylepšovat chuťové profily káv.
Zdroje: Lohasbeans.com
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.