Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.
Novinka Fairtrade Bio

Espresso classic Colombia Sierra Nevada Bio Fairtrade

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
111 Kč 111 Kč 111 Kč 111 Kč 111 Kč 111 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 524 Kč 524 Kč 524 Kč 524 Kč 524 Kč 524 Kč 1 030 Kč 1 030 Kč 1 030 Kč 1 030 Kč 1 030 Kč 1 030 Kč od 111 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: Férová káva
Káva pochází: z Kolumbie, pohoří Sierra Nevada de Santa Marta a Serranía del Perijá, 1000-1700 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: asociace pěstitelů ASOANEI
Kávu pražíme: tmavě, vhodné pro přípravu espressa
Odrůdy: Caturra, Colombia, Típica a Castillo byly zpracovány promytou metodou
Charakteristika: hořká čokoláda, lahodná smetana, třtinový cukr
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

0400_EA_FB_pripravy na web-ESPRESSO_S

Tuto jedinečnou kávu z Kolumbie pražíme na dva způsoby, v této kategorii tmavě pro přípravu kávy jako espressa. Abychom ze zrn dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7-9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.

Pokud se stane, že je káva nakyslá, namelte zrna jemněji (prodlouží se doba extrakce). V případě přílišné hořkosti naopak zvyšte hrubost mletí (čas extrakce se zkrátí).

 

Pěstitelé a původ

Družstvo ASOANEI tvoří domorodí a další drobní pěstitelé kávy z oblasti Sierra Nevada de Santa Marta a Serrania del Perija. Tvoří ho více než 800 domorodých rodin, patřících ke čtyřem etnikům – Arhuacos, Koguis, Wiwas a Kankuamos, kteří spolu s malými farmáři sdílí celostní pohled na lesy, řeky, hory a ochranu zvířat. Skrze ochranu přírodních zdrojů se zasazují o zlepšení života a zachování dědictví předků. Produkce a prodej kávy se tak děje v kontextu harmonie a respektu k Matce Zemi a umožňuje nabízet kávu excelentní kvality do celého světa.  

 

 

Pěstování a sběr

Káva odrůd Caturra, Colombia, Típica a Castillo je pěstovaná v nadmořské výšce od 1000 – 1700 metrů, při teplotách mezi 18 až 26 stupni Celsia. Je zpracovávaná promytou metodou a sušená přímo na slunci. Sklizeň probíhá od září do března.

 

O sdružení 

Družstvo ASOANEI založila v roce 1996 Aurora Izquierdo s cílem budovat programy ekologického zemědělství v regionu. Ekologicky vypěstovanou kávu s certifikací Fairtrade družstvo nabízí od roku 2010. Fairtradové příspěvky pěstitelům pomáhají zdokonalovat technologické vybavení a poskytují vzdělávání, díky kterému mohou neustále vylepšovat chuťové profily káv. 

 

centro-de-acopio-municipio-pueblo-bello-scaled

 


Zdroje: Lohasbeans.com

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: