Espresso classic Blend 70% Brazil + 30% India Fairtrade
Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Naše espresso směs je složena ze dvou káv, kde základ tvoří brazilská arabika (70%) z oblasti Minas Gerais a indická robusta (30%) od asociace KAFFE. Pražení je velmi výrazné a tmavé, na italský způsob, proto je nejlepší si kávu vychutnat jako espresso. Směs je vhodná k použití jak v pákovém, tak automatickém kávovaru.
Abychom ze zrn v pákovém kávovaru dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7-9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.
pěstitelé a původ
Brazilská arabica z okolí městečka Carmo de Minas (v oblasti Minas Gerais) se pyšní dlouholetou tradicí. Místní klima v nadmořské výšce 900 - 1600 m.n.m. poskytuje ideální podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy, to dokládá i několik ocenění z národních kávových soutěží. Zkušenosti si tu pěstitelé předávají z generace na generaci a kávě se věnují s tou největší oddaností.
Indická robusta byla vypěstovaná v nadmořské výšce 640 m.n.m mezi pohořími Západního Ghátu, kde leží Wayanad, jedno z nejkrásnějších horských městeček v blízkosti nejvyšší hory Keraly. Předpokládá se, že název Wayanad byl odvozen od slova Vayalnadu, což znamená země rýžových polí. A právě v srdci této zelené oblasti byla v roce 2015 založena organizace Kerala Agro Foundation for Fairtrade Enhancement (KAFFE). KAFFE sdružuje pěstitele, pro které je v této oblasti káva, pepř, zázvor, kurkuma a další drobné koření hlavní obživou. Podporuje férovou spolupráci a dlouhodobé obchodní vztahy, pěstitelům nabízí jak finanční, tak i technickou pomoc a vzdělávání. Organizace se nově také zaměřuje na ekologické pěstování pro udržitelný rozvoj zemědělství.
Zdroj: Biowinkerala.com
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.