Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.
Novinka Fairtrade Bio

Moka káva Colombia Nariño Bio Fairtrade

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
108 Kč 108 Kč 108 Kč 108 Kč 108 Kč 108 Kč 212 Kč 212 Kč 212 Kč 212 Kč 212 Kč 212 Kč 504 Kč 504 Kč 504 Kč 504 Kč 504 Kč 504 Kč 992 Kč 992 Kč 992 Kč 992 Kč 992 Kč 992 Kč od 108 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: Férová káva
Káva pochází: z Kolumbie regionu La Union, Nariňo
Fairtradoví pěstitelé: sdružení Fundación Agraria y Ambiental Para el Desarrollo Sostentible (FUDAM)
Kávu pražíme: středně, vhodné pro moka konvičku
Odrůdy: Caturra, Castillo, Colombia byly zpracovány promytou metodou
Charakteristika: mléčná čokoláda, kávové třešně a heřmánek
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

 

0400_EA_FB_pripravy na web-MOKA_S

Tuto jedinečnou kávu z Colombie pražíme na tři způsoby, v této kategorii středně praženou pro přípravu v moka konvičce, jako tureckou kávu, ale určitě ji můžete vyzkoušet i jako espresso. Pro přípravu v moka konvičce zvolte postup nejlépe dle instrukcí výrobce (poměr voda/káva). Doporučujeme vodu předem uvařit zvlášť a až poté horkou nalít do konvičky. Následné samotné "překapání" kávy trvá jen pár minut. Káva díky tomu předem nenavlhne a můžete si její chuť vychutnat o poznání lépe.

 

 

pěstitelé a původ 

Sdružení Fundación Agraria y Ambiental Para el Desarrollo Sostentible (FUDAM) čítá 300 členů ekologicky certifikovaných pěstitelů (jsou rovněž certifikováni organizací Rainforest Alliance). Toto sdružení bylo založeno v roce 2000 pouhými sedmi pěstiteli, které spojovala vize udržitelného zemědělství a ochrany životního prostředí. Skupina drobných pěstitelů žije v obci La Unión v kolumbijské oblasti Nariño a poblíž ní, kde se terén výrazně liší od jiných oblastí pěstování kávy. Specifické přírodní podmínky, dostatek slunce a srážek, sopečná půda a poloha farem tak dodávají kávě její přirozenou a unikátní chuť.

 

Fudam  

 

Vypěstováno ženami a bez chemie

Tato výjimečná káva je produkována především pěstitelkami – členkami sdružení FUDAM, které zastává principy udržitelnosti. Sdružení dává přednost ekologickému pěstování bez používání chemických přípravků. „Toto jsou hodnoty, které vyznáváme, a způsob života, který žijeme,“ vysvětlil vedoucí družstva. 

 

woman%20coffee%20farmer cafeimportscolombiafudamsammiller-10

 

Sběr, sušení a zpracování

Kávu sbírají pěstitelé během dne a odpoledne ji zbavují slupek, kávu obvykle fermentují 16 až 24 hodin. Káva je obvykle před sušením dvakrát anebo třikrát promývána. Suší se převážně na slunci v malých „casa elbas“, sušičkách se zatahovací střechou, díky nimž je káva chráněná před deštěm a vysokými teplotami. Mezi další účinné metody sušení kávy patří i mechanické či parabolické sušičky. Mechanické sušení zabere mezi 25 až 40 hodinami, zatímco ostatní metody sušení můžou trvat až 15 dní.

 

cafeimportscolombiafudamsammiller-11 cafeimportscolombiafudamsammiller-15


Zdroj: www.cafeimports.com

Fotky: www.cafeimports.com, www.canva.com   

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: