Moka káva Colombia Sierra Nevada Bio Fairtrade
Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Tuto kolumbijsou kávu pražíme pro přípravu v moka konvičce, jako tureckou kávu v džezve, ale určitě ji můžete vyzkoušet i na espresso. Pro přípravu v moka konvičce zvolte postup nejlépe dle instrukcí výrobce (poměr voda/káva). Doporučujeme vodu předem uvařit zvlášť a až poté horkou nalít do konvičky. Následné samotné "překapání" kávy trvá jen pár minut. Káva díky tomu předem nenavlhne a můžete si její chuť vychutnat o poznání lépe.
Pěstitelé a původ
Družstvo ASOANEI tvoří domorodí a další drobní pěstitelé kávy z oblasti Sierra Nevada de Santa Marta a Serrania del Perija. Tvoří ho více než 800 domorodých rodin, patřících ke čtyřem etnikům – Arhuacos, Koguis, Wiwas a Kankuamos, kteří spolu s malými farmáři sdílí celostní pohled na lesy, řeky, hory a ochranu zvířat. Skrze ochranu přírodních zdrojů se zasazují o zlepšení života a zachování dědictví předků. Produkce a prodej kávy se tak děje v kontextu harmonie a respektu k Matce Zemi a umožňuje nabízet kávu excelentní kvality do celého světa.
Pěstování a sběr
Káva odrůd Caturra, Colombia, Típica a Castillo je pěstovaná v nadmořské výšce od 1000 – 1700 metrů, při teplotách mezi 18 až 26 stupni Celsia. Je zpracovávaná promytou metodou a sušená přímo na slunci. Sklizeň probíhá od září do března.
O sdružení
Družstvo ASOANEI založila v roce 1996 Aurora Izquierdo s cílem budovat programy ekologického zemědělství v regionu. Ekologicky vypěstovanou kávu s certifikací Fairtrade družstvo nabízí od roku 2010. Fairtradové příspěvky pěstitelům pomáhají zdokonalovat technologické vybavení a poskytují vzdělávání, díky kterému mohou neustále vylepšovat chuťové profily káv.
Zdroje: Lohasbeans.com
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.