Fairtrade Ethiopia, Sidamo

  • Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
95 Kč 95 Kč 95 Kč 95 Kč 95 Kč 95 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 450 Kč 870 Kč od 95 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: Speciality
Káva pochází: z Etiopie, oblasti Sidamo
Fairtradoví pěstitelé: družstvo SCFCU
kávu pražíme: středně, vhodné pro všechny způsoby přípravy
Odrůdy: Heirloom (tradiční etiopské) byly zpracovány promytou metodou
Charakteristika: sladkost květin, pomeranč a jemná chuť karamelu
 
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

Na tuto kávu z "kávové kolébky" se můžete opravdu těšit po každém probuzení. Její výjimečnou vyrovnanost v chuti budete opravdu milovat. Kávu můžete připravovat jak v espresso kávovaru, tak jako alternativní přípravu. V espressu můžete najít sladkost květů a karamel. Kávu těsně před použitím namelte na hrubost dle zvolené přípravy a připravte se na výrazné aroma pomeranče, které také ucítíte v ústech po prvním doušku. 

 

ZAJÍMAVOSTI

Sidama Coffee Farmers Cooperative Union (SCFCU) – družstevní unie založena roku 2001 zařizuje export vysoce kvalitní kávy pro přibližně 70 tisíc pěstitelů. Jednotlivá družstva zajišťují nejen pěstování, ale i zpracování kávových třešní: promývání, fermentaci a vysoušení.

 img9213

 

PŮVOD

Zdejší káva se pěstuje poblíž rodinných statků, hustota osázení kávovníkem je nízká, pohybuje se mezi 1000 a 1 800 rostlin kávovníku na hektar. Období sklizně je proměnlivé v závislosti na nadmořské výšce ( 1750 - 2100 m.n.m.) a množství dešťových srážek - od září do prosince, zatímco hlavní exportní období probíhá od ledna do srpna. Sklizeň provádějí převážně pracovní síly z řad rodiny, kávové třešně jsou trhané ručně.

Čerstvé očištěné červené třešně jsou dodány do mycích stanic v základních družstvech, kde probíhá jejich lisování a fermentace. Fermentovaná káva je poté promyta čistou vodou, namáčena a vysušena na vlhkost 11,5%.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.