Moka káva Papua New Guinea EHP Bio Fairtrade
Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Tuto asijskou kávu pražíme pro přípravu v moka konvičce, jako tureckou kávu, ale určitě ji můžete vyzkoušet i jako espresso. Pro přípravu v moka konvičce zvolte postup nejlépe dle instrukcí výrobce (poměr voda/káva). Doporučujeme vodu předem uvařit zvlášť a až poté horkou nalít do konvičky. Následné samotné "překapání" kávy trvá jen pár minut. Káva díky tomu předem nenavlhne a můžete si její chuť vychutnat o poznání lépe.
Pěstitelé a původ
Káva z Papuy-Nové Guineje se pěstuje v odlehlých horských oblastech. Pěstitelé si kávové třešně na svých farmách sami zpracovávají, zbaví je dužiny a poté suší. Její nezaměnitelnou chuť určují vůně místního ovoce.
Káva pochází z odlehlé horské oblasti Eastern Higlands Province v Papui-Nové Guineji. Pěstuje se v nadmořské výšce 1300–1750 m n. m. Družstvo sdružuje více než 2600 malých producentů, kteří spravují farmy o průměrné rozloze 0,5 ha. Pěstitelé na svých farmách hospodaří dle zásad ekologického zemědělství a na principu fair trade. Družstvo má tak mimo jiné vyšší výkupní ceny za jejich kávu a poskytuje pravidelné semináře pro pěstitele za účelem zvýšení kvality pěstování kávy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.