Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.
Fairtrade Bio

Espresso classic Papua New Guinea EHP Bio Fairtrade

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
109 Kč 109 Kč 109 Kč 109 Kč 109 Kč 109 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 517 Kč 517 Kč 517 Kč 517 Kč 517 Kč 517 Kč 1 016 Kč 1 016 Kč 1 016 Kč 1 016 Kč 1 016 Kč 1 016 Kč od 109 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: Férová káva
Káva pochází: z Papuy-Nové Guiney, oblasti Eastern Highlands Province
Fairtradoví pěstitelé: družstvo HOAC
Kávu pražíme: tmavě, vhodné pro přípravu espressa
Odrůdy: Typica, Arusha a Bourbon byly zpracovány promytou metodou
Charakteristika: plné tělo s oříškovými tóny, citrus a mango
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

Tuto kávu pražíme pro ty, kteří mají rádi hořké chutě ve stylu italského espressa. Káva je vhodná jak pro použití v pákovém, tak i automatickém kávovaru. U automatického kávovaru doporučujeme nastavit hrubost mletí, aby čas přípravy nápoje trval 20-30 sekund (platí, že jemnější mletí prodlužuje čas přípravy, hrubší mletí zkracuje čas přípravy).

0400_EA_FB_pripravy na web-ESPRESSO_S

U pákového kávovaru se řiďte stejným pravidlem a při tom dodržujte objem šálku mezi 25-33 ml. V případě, že máte rádi café Americano či Lungo, prodlužte připravené espresso jen dolitím horké vody (nenechte protékat dále přes páku s kávou).

 

Pěstitelé a původ

Káva z Papuy-Nové Guineje se pěstuje v odlehlých horských oblastech. Pěstitelé si kávové třešně na svých farmách sami zpracovávají, zbaví je dužiny a poté suší. Její nezaměnitelnou chuť určují vůně místního ovoce.

 

Coffee-being-inspected-for-quality_1

 

Káva pochází z odlehlé horské oblasti Eastern Higlands Province v Papui-Nové Guineji. Pěstuje se v nadmořské výšce 1300–1750 m n. m. Družstvo sdružuje více než 2600 malých producentů, kteří spravují farmy o průměrné rozloze 0,5 ha. Pěstitelé na svých farmách hospodaří dle zásad ekologického zemědělství a na principu fair trade. Družstvo má tak mimo jiné vyšší výkupní ceny za jejich kávu a poskytuje pravidelné semináře pro pěstitele za účelem zvýšení kvality pěstování kávy.

 

Daniel Kinne, Předseda družstva HOAC


Zdroj: https://drwakefield.com/coffees/papua-new-guinea-enorga-a/ 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: