Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.
Fairtrade Bio

Espresso special Mexico Chiapas Bio Fairtrade

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
117 Kč 117 Kč 117 Kč 117 Kč 117 Kč 117 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 1 026 Kč 1 026 Kč 1 026 Kč 1 026 Kč 1 026 Kč 1 026 Kč od 117 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: Férová káva
Káva pochází: z Mexika, oblasti Chiapas, 1200–1700 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: sdružení FEDESI
Kávu pražíme: středně, vhodné pro přípravu espressa
Odrůdy: Bourbon, Marsellesa, Sarchimor, Typica, zpracováno promytou metodou
charakteristika: hořká čokoláda, karamel a jablko
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

0400_EA_FB_pripravy na web-ESPRESSO_S

Tato jedinečná káva z Mexika je středně pražená a je určená pro přípravu do pákového espressa. Abychom ze zrn dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7-9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.

Pokud se stane, že je káva nakyslá, namelte zrna jemněji (prodlouží se doba extrakce). V případě přílišné hořkosti naopak zvyšte hrubost mletí (čas extrakce se zkrátí).

 

pěstitelé A PŮVOD

Káva pochází od farmářů ze sdružení FEDOSI z oblasti Chiapas v Mexiku. Jejich farmy jsou malé, mají v průměru asi 2,5 hektaru a nacházejí se v nadmořské výšce 1 200 až 1 700 metrů. Protože se jedná o malé farmy, většinu zemědělských prací vykonávají rodiny. Zemědělci ručně sbírají zralé červené třešně a zpracovávají je na svých farmách.

 

Zpracování promytou metodou

Kávové třešně se promývají, aby se vytřídily případné nedozrálé plody. Poté se lisují (odstraňuje se dužina, stále ve vodě) a nechají se 10 až 16 hodin fermentovat v cementových nádržích nebo plastových kádích. Po fermentaci se omyje pergamen v čisté vodě a položí se na terasy, kde se usuší. Zrna farmáři často shrabují, aby zajistili rovnoměrné usušení. Sušení kávy trvá přibližně 5 až 10 dní.

 

O sdružení 

Federación De Sociedades Cooperativas Cafetaleras De La Sierra Madre Fc De Rl (FEDESI) byla založena v roce 2015 z 6 družstev v Mexiku. Těchto 6 družstev zastupuje více než 2 990 farmářů, kteří žijí a hospodaří v mexickém Chiapasu. Cílem federace je pomoci zemědělcům dostat se na nové trhy a lepší ceny za jejich kávu. Členové FEDESI dostávají technickou pomoc a školení v oblasti správné zemědělské praxe, které jim pomáhají zlepšit produkci a kvalitu kávy. Zemědělci mohou také získat přístup k předběžnému financování své úrody kávy.

 

Mexico Chiapas


Zdroj: Sucafina.com 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: