Espresso classic Blend 70% Brazil + 30% Tanzania Fairtrade
Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Naše espresso směs je složena ze dvou káv, kde základ tvoří brazilská arabika (70%) z oblasti Minas Gerais a tanzanská robusta (30%) od asociace KCU. Pražení je velmi výrazné a tmavé, na italský způsob, proto je nejlepší si kávu vychutnat jako espresso. Směs je vhodná k použití jak v pákovém, tak automatickém kávovaru.
Abychom ze zrn v pákovém kávovaru dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7-9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.
pěstitelé a původ
Brazilská arabica z okolí městečka Carmo de Minas (v oblasti Minas Gerais) se pyšní dlouholetou tradicí. Místní klima v nadmořské výšce 900 - 1600 metrů poskytuje ideální podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy, to dokládá i několik ocenění z národních kávových soutěží. Zkušenosti si tu pěstitelé předávají z generace na generaci a kávě se věnují s tou největší oddaností.
Tanzanská robusta byla vypěstovaná v nadmořské výšce 600 - 1000 metrů sdružením KCU (Kagera Co-operative Union Ltd), které zastupuje více než 60 000 drobných zemědělců pěstujících převážně kávu robusta v regionu Kagera na severozápadě Tanzanie (západně od Viktoriina jezera). Pěstitelé díky zapojení do systému fair trade získávají finanční i sociální prémie, zdravotní péči, spolehlivá partnerství a obchodní vztahy, aktuální informace o kávovém trhu či technickou pomoc. Organizace se nově také zaměřuje na ekologické pěstování pro udržitelný rozvoj zemědělství.
Zdroj: KCU.or.tz, Rapunzel.de
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.