Espresso classic Papua New Guinea EHP Bio Fairtrade
Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Tuto kávu pražíme pro ty, kteří mají rádi hořké chutě ve stylu italského espressa. Káva je vhodná jak pro použití v pákovém, tak i automatickém kávovaru. U automatického kávovaru doporučujeme nastavit hrubost mletí, aby čas přípravy nápoje trval 20-30 sekund (platí, že jemnější mletí prodlužuje čas přípravy, hrubší mletí zkracuje čas přípravy).
U pákového kávovaru se řiďte stejným pravidlem a při tom dodržujte objem šálku mezi 25-33 ml. V případě, že máte rádi café Americano či Lungo, prodlužte připravené espresso jen dolitím horké vody (nenechte protékat dále přes páku s kávou).
Pěstitelé a původ
Káva z Papuy-Nové Guineje se pěstuje v odlehlých horských oblastech. Pěstitelé si kávové třešně na svých farmách sami zpracovávají, zbaví je dužiny a poté suší. Její nezaměnitelnou chuť určují vůně místního ovoce.
Káva pochází z odlehlé horské oblasti Eastern Higlands Province v Papui-Nové Guineji. Pěstuje se v nadmořské výšce 1300–1750 m n. m. Družstvo sdružuje více než 2600 malých producentů, kteří spravují farmy o průměrné rozloze 0,5 ha. Pěstitelé na svých farmách hospodaří dle zásad ekologického zemědělství a na principu fair trade. Družstvo má tak mimo jiné vyšší výkupní ceny za jejich kávu a poskytuje pravidelné semináře pro pěstitele za účelem zvýšení kvality pěstování kávy.
Zdroj: https://drwakefield.com/coffees/papua-new-guinea-enorga-a/
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.