Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.
Fairtrade Bio

Filtrovaná káva Guatemala Huehuetenango Bio Fairtrade

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
113 Kč 113 Kč 113 Kč 113 Kč 113 Kč 113 Kč 223 Kč 223 Kč 223 Kč 223 Kč 223 Kč 223 Kč 532 Kč 532 Kč 532 Kč 532 Kč 532 Kč 532 Kč 1 048 Kč 1 048 Kč 1 048 Kč 1 048 Kč 1 048 Kč 1 048 Kč od 113 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí
Kategorie: Férová káva
Káva pochází: z Guatemaly, oblast Huehuetenango, San Pedro Necta, 1400-2000 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: družstvo Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)
Kávu pražíme: světle, vhodné pro filtrovanou kávu
Odrůdy: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache, zpracovány promytou metodou
charakteristika: sušené ovoce, jablko, tmavá čokoláda
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

0400_EA_FB_pripravy na web-FILTR_S

Tuto vynikající Guatemalu je vhodné použít k přípravě filtrované kávy či ve french pressu. Doporučujeme kávu těsně před použitím namlít (střední až větší hrubost, na jednu porci 12-15g), poté zalijete horkou vodou o teplotě 92-94°C. Při přípravě ve french pressu oddělte hotový nápoj od lógru už po 3-4 minutách a ihned nalévejte do hrnků, konvice anebo termosky.

Vyzkoušejte také, jak výsledný nápoj postupně mění svoji chuť v závislosti na teplotě (ideální konzumace je při 80-85° C) a najděte si ten svůj okamžik.

 

pěstitelÉ A PŮVOD

Družstvo Comercializadora Maya Alternativa, zkráceně COMAL, sdružuje 124 pěstitelek kolem obce San Pedro Necta. Družstvo také vytvořilo řadu programů na podporu žen – pěstitelek.

COMAL je spolu s několika dalšími družstvy součástí zastřešující organizace FECCEG. Ta vznikla v roce 2006 v reakci na kávovou krizi na počátku století. Cílem organizace je rozvíjet programy s větším dopadem na komunity produkující kávu, získat lepší přístup na mezinárodní trh s kávou a sloučit exportní logistiku. Pěstitelky se zaměřují na zlepšování kvality kávy a environmentální udržitelnost svých farem. Účastní se projektů sdílení hospodářských zvířat, vyrábějí vlastní organická hnojiva, navštěvují semináře o podnikání a finanční gramotnosti a starají se o to, aby udržely stromy zdravé a produktivní.

Káva je pro místní farmářky hlavní tržní plodinou, ale pěstují také med, ovocné stromy a plodiny pro vlastní potřebu, jako je kukuřice a fazole. Vysazují také stromy, aby zachovali biologickou rozmanitost a chránili zásoby podzemní vody, a také různé květiny a rostliny, které lákají včely a zvyšují produkci medu. 

Každá pěstitelka zpracovává a suší svou vlastní kávu, všechny mají vlastní malý drtič, fermentační nádrž a promývací systém. Družstvo organizuje svoz suché pergamenové kávy od svých členů do FECCEG. Tam se provádí analýza kvality a třídění podle jakosti kávy a pěstitelských družstev.

 pěstitelky d092d56c-f742-46fd-920e-7ac607167fca

 

Guatemala je uctívána jako země, kde byly vypěstovány některé z nejchutnějších a nejjemnějších káv na světě. Vysoké nadmořské výšky, konzistentní srážky a půdy bohaté na minerály nabízejí pro pěstování kávy vynikající podmínky.

Farmy spadající pod družstvo COMAL se nacházejí v oblasti Huehuetenango v různých nadmořských výškách – v rozmezí 1400 až 2000 m n. m. Tato oblast má písčito-hlinitou půdu.

 


Zdroj: www.sucafina.com

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: