Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.

Markéta Vinkelhoferová v Harper's Bazaar: Co je dobrý život

V červnovém čísle Harper’s Bazaar o tom, že sociální a environmentální stránka má být nedílnou součástí podnikání od samého začátku.


Jak na důstojný život? To je moje celoživotní téma, které se prolíná mojí profesní dráhou, ať už jako pedagožky v minulosti, anebo v podnikatelské a neziskové sféře nyní. Letos na jaře to zaujalo lifestylový magazín Harper's Bazaar a jeho šéfredaktorka Nora Grundová mne vyzpovídala. Při diskuzi nad naší Fair & Bio kávou jsem nabyla dojmu, že to co v naší pražírně a v ostatních sociálních podnicích děláme, má čím dál větší význam. Ba co víc, že jsme předvojem budoucnosti celého podnikání. 

 

A z toho mám opravdovou radost! Šéfredaktorce se skvěle podařily zachytit mé myšlenky, jak sama píše „oproštěné od nánosu“, představit sociálno a environmentálno jako spojité nádoby. Navíc jsme zajímavě probraly téma luxusu: že jitří naše smysly chutí, vůní, vizuální krásou, ale také že spočívá v minimalismu a jeho vlastností je neškodit. Součástí spolupráce s Harper’s Bazaar bylo také „modelkovské“ focení. Proběhlo klidně, což mne v naší zrychlené době mile překvapilo. Takže mi to celé do sebe zapadlo a výsledek se podařil, ostatně – posuďte sami.

 

Celý rozhovor si můžete přečíst na webu Harper's Bazaar nebo ve formátu pdf

 

 


Připravila: Markéta Vinkelhoferová
Rozhovor (v pdf): Nora Grundová, Harper's Bazaar