Blog

 

Přečtěte si inspirativní články a rozhovory nejen o pražení a přípravě kávy. Píšeme o tématech jako sociální, ekonomická a ekologická udržitelnost, fair trade a bio káva, či zero waste a bezobalovost.


 

Káva jako z kavárny IV. – Filtrovaná káva

4. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Představíme další oblíbené metody, ve kterých půjde o kávu filtrovanou různými způsoby přes papírový filtr. Jedná se třeba o proslulou japonskou V60, design...

Káva jako z kavárny II. – Základy přípravy

2. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Zaměříme se na mletí, ale načrtneme i základní poměry a časy. O mletí by se dalo psát hodiny. V praxi zjistíte, že to je zpočátku zásadní bod, kte...

Pravý domácí časopis: Rozhovor s Renatou Trykarovou

Inspirativní rozhovor s naší nenahraditelnou Renčou, které revmatoidní artritida zkřivila končetiny. Renča je pro nás v pražírně velkou inspirací svým charakterem a vděčností za všechny drobné životní...

Přecházíme na černé kávové sáčky

Z důvodu požadavků na lepší uchování čerstvosti kávy jsme se rozhodli přejít na černou variantu sáčků, které jsme používali doposud. Protože nám záleží na naší planetě, tak jsou sáčky s...

Laskavé Vánoce

Letošní vánoční čas není jen o zpomalení, ale i o veliké nejistotě, ve které se většina z nás ocitla. Buď z pracovních, osobních anebo zdravotních důvodů, případně spojením všeho dohromady. ...

Stránka 1 z 4 - 38 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.