Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.

Přecházíme na černé kávové sáčky

Z důvodu požadavků na lepší uchování čerstvosti kávy jsme se rozhodli přejít na černou variantu sáčků, které jsme používali doposud. Protože nám záleží na naší planetě, tak jsou sáčky stále bez obsahu hliníku. 


Po dlouhém zvažování jsme se rozhodli změnit sáčky, které používáme pro balení kávy. Nakonec jsme zvolili černou variantu sáčků, které jsme používali dosud. Již delší dobu jsme totiž nebyli příliš spokojeni s kvalitou uchování kávy v sáčku, a to z důvodu poměrně velké propustnosti světla. Černé zabarvení sáčků by toto mělo eliminovat. Sáčky velikosti 95 g jsme ponechali původní, tam tento problém není.

 

Cerne-sacky

 

Bez obsahu hliníku

 

Protože nám záleží na naší planetě, i u obalů zvažujeme ekologický aspekt. A tak kromě 95g sáčků jsou všechny sáčky stále bez obsahu hliníku. Sáčky jsou vyrobeny z černého kraftového papíru a uvnitř potaženy ekologicky šetrnou PE fólií, jejíž výroba je podstatně méně energeticky náročná než výroba hliníku (nižší produkce CO2), ale přitom zajistí dostatečné uchování čerstvosti kávy, která je pro nás stěžejní.

Bohužel stále jsme nenašli plně rozložitelné či kompostovatelné sáčky, které by byly vyrobené z přírodních materiálů a káva by v nich vydržela čerstvá a pořizovací náklady byly únosné.

 

bezobalová káva

 

Bez obalu

 

Ale víte co – nejlepší obal je žádný obal! Zkuste naše bezobalové předplatné, kde se použití sáčku zcela vyhnete. Kávu totiž posíláme ve vratných znovupoužitelných dózách z potravinářského plastu, které vám zároveň skvěle vyřeší skladování kávy u vás doma.