Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.

Jak nezklamat kávové nadšence o Vánocích?

Když víte, jak na to, a trochu své kávové nadšence znáte, jde vybírání dárků lépe. A to i když si pořád ještě pletete AeroPress s espressem. Zvlášť když vám s tím pomůžeme. V široké nabídce zrnek pro všechny druhy přípravy, sladkých dobrot, poukazů a předplatného, určitě najdete přesně to, co vašemu kávomilci udělá radost. Nejdřív zkuste zjistit, ve kterém odstavci poznáváte ty, které chcete obdarovat.


Poradíme si, ať už vaši blízcí znají své preference, nebo ne. Máme nabídku pro mlsouny i dietáře, pro nadšence do alternativních metod i nadšené milovníky espressa. 

 

udrzitelne darky kava

 

Když přesně vědí, co chtějí, ale vy to nevíte

My kávomilci někdy míváme pevně dané preference. Pokud je neznáte, možná bude naši radost z toho, že nám dáváte milovanou kávu, doprovázet i trocha frustrace z tušení, že pravděpodobně nedokáže splnit naše představy. Stačí třeba netrefit stupeň pražení (který výrazně ovlivňuje chuť kávy), sáhnout po balíčku se zpracováním kávy, které nemáme v oblibě,  či koupit například svěží a jiskrnou kávu z Afriky místo plné a čokoládové jihoamerické kávy… Nebo naopak! I v případě, že okolo sebe máte lidi, kteří přesně vědí, co od kávy čekají, máte řadu možností, jak jim udělat velkou radost. Můžete vyzjistit, co chtějí, a koupit jim to. Na to se ale možná právě necítíte. Řešení jsou minimálně dvě. Obě na dosah ruky.

1. Ukažte jim, že víte o jejich vztahu ke kávě, ale nechte jim aby si vybrali sami. Darujte jim poukaz.

2. Ukažte jim, že víte o jejich vztahu ke kávě, a vyberte pro ně něco, co s kávou souvisí. V nabídce máme sladkosti s kávovými zrny nebo kávou, batohy z kávových pytlů nebo třeba nápoj z dužiny kávových třešní.

 

Když netušíte, jak to s tím kafem vlastně mají

Poukázky se hodí nejen pro lidi s jasnými preferencemi, ale také pro ty, ke kterým třeba nemáte tak blízko, a nemáte šanci zjistit, jestli od kávy něco očekávají a co to vlastně je. Jestli je váš šéf nadšený milovník espressa, určitě si v nabídce svůj vysněný balíček najde. Stejně tak pokud raději filtruje nebo kávě zas až tolik neholduje. Může si za poukaz nakoupit sladkosti, co chutnají po kávě, voňavou svíčku, peelingové mýdlo nebo adventní čaj.

Poukázky nabízíme na nákup s konkrétní hodnotou 300 Kč, 500 Kč nebo 1 000 Kč. A máme i takové, za které si pořídí bezobalového předplatné nebo i předplatné v sáčcích.

 

Když jsou na dobrodružné cestě objevování kávy

Ten, kdo své preference stále ještě hledá, ocení degustační set různých káv. Nabízíme ho ve variantě pro espresso přípravu i pro alternativní metody. Vždy obsahuje tři 95g balení kávy na ochutnávku. Jednotlivé kávy se mění podle aktuální nabídky.

Rozlišení pro espresso a filtrování funguje i u předplatného. Kávoví průzkumníci určitě ocení, že si můžou vybrat, jestli chtějí dostávat stejnou kávu nebo pokaždé jinou. A k dispozici jsou i různé frekvence zasílání kávy. Každému, jak to má rád.

 

Radost pro ně i přírodu

Červenou linkou naší dárkové nabídky je udržitelnost a férovost. Největší radost nám dělá na trhu ojedinělá nabídka bezobalového předplatné kávy. Co víme, jako jediní k vám umíme dopravit šest dávek fairtradové kávy ve vratném obalu a nedat tak vzniknout odpadu ve formě sáčků. Frekvence zasílání je volitelná. Díky tomu můžete dostávat kávu tak často, aby vám nedocházela a zároveň byla pořád čerstvá.

 

Radost pro ně a přínos pro společnost

Moc rádi spoluprací podporujeme další projekty, které zaměstnávají znevýhodněné, ohleduplně využívají zdroje a kladou si za cíl pečovat o přírodu a udržitelnost. Sami jako sociální podnik zaměstnáváme jedince se zdravotním znevýhodněním a ceníme si ekologické i sociální udržitelnosti.

V dárkové nabídce proto najdete ručně litou svíčku ze sojového vosku od neslyšící tvůrkyně Evy, Slaný karamel s kávovými tóny z integračního sociální podniku v Řevnicích nebo peelingové mýdlo z bylinkové mýdlárny orientované na podporu biodiverzity. 

Je to fajn pocit, když pod stromečkem leží dárek, který umožnil zapojit se do života těm, kteří to nemívají snadné. Nebo dárek, jehož obaly a zbytky nenakrmí skládku.

 

Dárky, co po kávě voní, chutnají nebo jsou z ní vyrobené

Naplnění takových hodnot ale vůbec nebrání zachovat úzkou spojitost s kávou ve formě aroma, chuti, nebo třeba i méně tradičně využitím lógru (u peelingového mýdla). Zmiňované dobroty a s nimi také adventní čaj, rumové pralinky, nebo čokoládu s drcenými kávovými zrny, najdete v nabídce samostatně i v dárkových setech spolu s kávou z naší nabídky.

 

Dárek pro vás

Dočetli jste až sem? Vypadá to, že se snažíte splnit svým blízkým veškerá očekávání a udělat jim skutečně radost. Nabízíme vám prostor pro to, být takto laskaví i k sobě. Je tu advent a i vy máte možnost sednout si k přemýšlení nad dárky do ušáku a popíjet voňavou kávu. Je to možná trochu paradoxní, ale naše nová káva z daleké Indonesie je docela adventní záležitostí. Chutí trochu připomíná perníčkové koření. A nabízíme ji v dvojím pražení – na espresso nebo filtr.

Krásný advent přejeme. 

 

kavova svicka


Připravila: Anna Veselovská

Foto: Filip Šach (archiv Fair & Bio pražírny)