Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny. Více informací najdete zde.
Doprava zdarma nad 300 Kč do Zásilkovny.

Blog, Strana 3

 

Přečtěte si inspirativní články a rozhovory nejen o pražení a přípravě kávy. Píšeme o tématech jako sociální, ekonomická a ekologická udržitelnost, fair trade a bio káva, či zero waste a bezobalovost.


 

Férové Vánoce

Letošní rok pospíchá ke svému konci a nastává vytoužený čas zklidnění a oslav. A že je, i přes všechny výzvy, které si pro nás rok 2021 přichystal, co slavit. Nejlépe férově, v klidu a s pocitem vděčnosti za to všechno, co jsme letos společně mohli p...

Od kofeinu k bezkofeinové kávě

Kofein známe jako povzbuzující látku. Většina dospělé populace ho konzumuje denně a často o něm nalezneme různé informace. Podle dostupných zdrojů umí podpořit sportovní i mentální výkon, ale může mít i negativní vliv na zdraví. Obávat se ale nemusím...

Tipy, jak využít lógr z filtrované kávy i espressa

Zrnka z kávových třešinek obsahují mnoho esenciálních olejů a minerálů. Tyto mnohostranně cenné látky se extrahují do připraveného nápoje. Řada jich ale v kávové sedlině zůstane. Z toho se dá těžit a sedlinu proměnit v hnojivo pro rostliny, nebo výži...

Jak jsme rozjeli spolupráci s Mýdlárnou Koukol

V environmentálním sociálním podniku Mýdlárna Koukol vyrábí přírodní peelingová mýdla z naší kávy, která budou součástí nového dárkového setu. Naše Markéta se tam vypravila na návštěvu a vše zdokumentovala.  Letos jsme s Mýdlárnou Koukol...

Slavíme 8 let pražírny

Už osmým rokem pro vás ve Fair & Bio pražírně vybíráme, pražíme a ručně balíme fairtradová zrnka kávy ze zemí Afriky, Asie a zejména Latinské Ameriky. Drtivá většina naší kávy je bio a čtvrtinu už dodáváme dokonce bezobalově. Jsme aktivní v prosa...

Markéta Vinkelhoferová v Harper's Bazaar: Co je dobrý život

V červnovém čísle Harper’s Bazaar o tom, že sociální a environmentální stránka má být nedílnou součástí podnikání od samého začátku. Jak na důstojný život? To je moje celoživotní téma, které se prolíná mojí profesní dráhou, ať už jako pedagožky v ...

Káva jako z kavárny IV. – Filtrovaná káva

4. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Představíme další oblíbené metody, ve kterých půjde o kávu filtrovanou různými způsoby přes papírový filtr. Jedná se třeba o proslulou japonskou V60, designový skvost chemex, nebo na cesty ideální AeroPress...

Káva jako z kavárny III. – Káva z moka konvičky a french pressu

3. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Tentokrát vám přiblížíme dvě metody. Dost rozšířený způsob přípravy filtrované kávy ve french pressu, který je výborným nástrojem především pro kávové začátečníky a také kávu z moka konvičky, která má mezi metod...

Káva jako z kavárny II. – Základy přípravy

2. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Zaměříme se na mletí, ale načrtneme i základní poměry a časy. O mletí by se dalo psát hodiny. V praxi zjistíte, že to je zpočátku zásadní bod, který se budete učit ladit. Také toho o mletí najdete...

Stránka 3 z 7 - 62 položek celkem